Restaurant-keuken

DERDE GRAAD

Iets voor jou?

Ben je iemand die graag creatief bezig is met voeding? Houd je ervan om gasten culinair te verwennen met jouw kookkunsten? Of ontvang je liever gasten op een stijlvolle manier die je verwent met jouw charmante bediening? Binnen de richting voeding en horeca leren we jou de kneepjes van het vak zodat jij alle bagage meekrijgt om de beroepswereld in te stappen.

Wist je al?

Keuken: Wist je dat “zout” door de eeuwen heen een betaalmiddel was. De Romeinen werden ermee betaald. Vandaar het woord salaris afgeleid van de term “Salarium”. De afkorting Sal betekent dan ook zout.

Restaurant: Wist je dat ‘klinken met de glazen’ afstamt uit de tijd van ridders? Uit angst voor vergiftiging klonken ze zo hard dat drank van de ene beker in de andere terecht kwam.

Wist je dat je in de 3de graad een unieke kans krijgt om stages te lopen in welbenoemde zaken om jezelf te ontdekken en enorm veel bij te leren?


In de keuken klaargemaakt met liefde, in de zaal geserveerd met passie


Rani Boon
Restaurant-keuken

Lessentabel

VIJFDE JAAR

Levensbeschouwelijke vakken 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 2
Frans 2
Wiskunde 1
Natuurwetenschappen 1
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis 1
Engels 1
Hotel: dranken- en wijnkennis 1
Hotel: Keukentechnologie 1
Hotel: Restauranttechnologie 1
Hotel: Voedingstechnologie 1
Praktijk Hotel 14
Stage Hotel 4

ZESDE JAAR

Levensbeschouwelijke vakken 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 2
Frans 2
Wiskunde 1
Natuurwetenschappen 1
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis 1
Engels 1
Hotel: Dranken- en wijnkennis 1
Hotel: Keukentechnologie 1
Hotel: restauranttechnologie 1
Praktijk Hotel 14
Stage Hotel 4
Economie 1

Waar volg je les?

Je lessen gaan door op campus SIMA.